Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Ένας πολιτικός επιστήμονας σπουδάζει την διάρθρωση των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών συστημάτων, με ειδικό ενδιαφέρον στις σχέσεις μεταξύ ατομικών στοιχείων του συστήματος. Για να το θέσουμε απλά, αυτός/αυτή εξετάζει τη διαχεείριση μιας κοινωνία, τις μορφές της, την οργάνωση και τους στόχους της.
Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτός/αυτή επίσης εξετάζει την ιστορία των προγραμμάτων διαφόρων οργανώσεων, κομμάτων και κοινωνικών ομάδων - σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών ινστιτούτων και κοινωνικών ομάδων, όπως και τα περιεχόμενα και την πορεία της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Αυτός/αυτή επεξεργάζεται τα ιστορικά και εμπειρικά αποτελεσμάτα τοπογραφιών από ατομικά πολιτικά θέματα σε αυτή τη χώρα (ή χώρες) και τα συγκρίνει με λύσεις που υιοθετούνται από άλλες χώρες. Ανάμεσα στη διεθνή πολιτική αυτός/αυτή σπουδάζει τους ιστορικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους για τις διεθνείς διαμάχες, την θέση και τον ρόλο των πολιτειών ή πολιτειακών κοινοτήτων μέσα στο διεθνές σύστημα.
Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες;Αυτός/αυτή βρίσκει ευκαιρίες εργασίας στον κλάδο της έρευνας ή ως καθηγητής/καθηγήτρια πανεπιστημίου. Ωστόσο, αυτός/αυτή μπορεί να δουλεύει σε ,διάφορες περιοχές της δημόσιας και κοινωνικής ζωής, για παράδειγμα στην ξένη υπηρεσία. Οι συνθήκες εργασίας συνήθως θα είναι αρκετά άνετες, εργάζεται σε γραφείο.
Τι εργαλεία/ εξοπλισμό χρησιμοποιεί;Πληροφοριακή τεχνολογία, βιβιλοθήκες, αρχεία, ιστορικά και μοντέρνα τεκμήρια και αναφορές.
Ποια προσόντα απαιτούνται για να πετύχει κανείς σε αυτόν τον τομέα;Χρειάζεται να έχετε συμπληρώσει πανεπιστημιακές σπουδές - ειδικά στον κλάδο τεχνών ή κοινωνικών επιστημών. Η δουλειά ενός ποιλιτικού επιστήμονα είναι διανοητικά απαιτητική. Απαιτεί ανώτερη λογική και αναλυτική σκέψη, εξάισια μνήμη και ικανότητα να εκφράζεστε (και σε προγορική και γραπτή μπορφή), κυριαρχία τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι κοινωνικές και ανθρωπορατσιστικές δεξιότητες και η ικανότητα να παρουσιάζετε τον ευατό σας δημόσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Maira Gall