Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το «Καράβι για τη Γάζα» σαλπάρει στις 31 Μαΐου


«Δεν τρομοκρατούμαστε» δηλώνουν οι διεθνείς ακτιβιστές του «Στόλου της Ελευθερίας-2», παρά τις απειλές και τις πιέσεις που ασκεί το Ισραήλ στην Ε.Ε., για να σταματήσει τον απόπλου των πλοίων και τη συμματοχή Ευρωπαίων πολιτών στην «πρόκληση» εναντίον του Ισραήλ.
Οι ακτιβιστές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, ζήτησαν από «τις κυβερνήσεις, τη διεθνή κοινότητα και τα Ηνωμένα Εθνη να μην υποκύψουν στην ισραηλινή τρομοκρατία. Οι κυβερνήσεις πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς την προστασία των πολιτών τους» είπαν. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής πρωτοβουλίας «Ενα Καράβι για τη Γάζα» επιβεβαίωσαν τη δυναμική συμμετοχή τους σε όλα τα επίπεδα, και με καράβια, στο διεθνές αυτό εγχείρημα, παρ' ότι «η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε ώς τώρα να πιέσει το Ισραήλ για την επιστροφή των δύο ελληνικών πλοίων που υπέστησαν πειρατεία σε διεθνή ύδατα και κρατούνται στο Ισραήλ». Και αυτό παρά το γεγονός ότι η πρωτοβουλία τήρησε όλες τις διοικητικές διαδικασίες που ζητήθηκαν από το Ισραήλ, είπαν.
Το Ισραήλ από τις αρχές Απριλίου έχει καλέσει τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να σταματήσει το στολίσκο που μεταφέρει, όπως υποστηρίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, «εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία». Στη νέα αποστολή προς την αποκλεισμένη Γάζα θα πάρουν μέρος τουλάχιστον 15 καράβια που θα μεταφέρουν ακτιβιστές από 25 χώρες και όπως είπαν οι ακτιβιστές στη συνέντευξή τους, σκοπός είναι να ξεκινήσει η αποστολή 31 Μαΐου, για να τιμήσουν τους εννέα νεκρούς που σκότωσαν οι Ισραηλινοί κομάντος στα διεθνή ύδατα πέρσι την ίδια μέρα.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Maira Gall